2016. április 30., szombat

Jodi Picoult Szívtől szívig

Fülszöveg:
E bravúros fordulatokkal tarkított, megindító regény egy gyilkosságért halálra ítélt férfi történetét dolgozza fel, aki azért küzd, hogy felajánlhassa szívét egykori áldozata szívbeteg kislányának. A kisvárosias New Hampshire államban e szándéka, és a személye körül kialakuló legendák alaposan felborzolják a kedélyeket. Egy talpraesett jogásznő és egy fiatal katolikus pap mégis a férfi ügye mellé áll – miközben az események hatására mindkettejük élete gyökeresen megváltozik.
A népszerű írónő, a Nővérem húga és a Tizenkilenc perc szerzője, e kötetében is rendkívüli érzékenységgel foglalkozik olyan kényes témákkal, mint a szervadományozás, a halálbüntetés és a vallásos meggyőződés. A könyv több héten keresztül vezette a New York Times bestseller-listáját.

 Nagyon érdekes a témája ennek a Picoult könyvnek is, akár csak a többi általam olvasott könyvének. Érdekes szemszögből láthatjuk az amerikai jogrendszert, állást foglalhatunk a halálbüntetés ellen, vagy mellett, kérdéseket tehetünk fel, amelyekre lehet, hogy nem kapjuk meg a választ, elgondolkodhatunk azon, hogy érdemes-e harcolnunk az igazságért. Mégis vegyes érzelmeim vannak a könyvvel kapcsolatban. Jó téma, alapos feltáró munka és engem mégsem győzött meg. Létezhet, hogy egy vadidegen felnőtt férfi szíve legyen pontosan jó egy kislánynak? Valamiért már többször megfogadtam, hogy ez az utolsó Jodi Picoult könyv, amelyet elolvasok, de sosem tartottam be. Most újra azt gondolom, hogy kár a ráfordított időért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése