2016. február 6., szombat

Dragomán György: Oroszlánkórus

Fülszöveg:
Az Oroszlánkórus a bátorság könyve. Történeteit a ritmus élteti, az elbeszélések szereplői zenével győzik le a félelmet és a gyászt, megtanulnak erőt venni a szerelem és a sóvárgás fájdalmán. Minden mondatban ott lüktet a zene, szól a dzsessz, a latin ballada, a kőkemény hevimetál vagy a bécsi újévi koncert keringője, dübörög a manele és a koreai csajpop, kihangosodik a szívverés vagy a futó lábak dobogása. A lendületes történetekben a zene esélyt ad az ellenállásra, segít abban, hogy vállaljuk a sorsunkat, gyerekek legyünk a felnőttek között, vagy otthont keressünk egy idegen országban.
A könyv különlegessége, hogy a szerzőnek három regény után most jelenik meg először novelláskötete – ráadásul a szövegek egy része a könyv megjelenésével egy időben hangoskönyvként is meghallgatható.

Ez egy nagyon jó novellás kötet. Egytől egyig érdekes, izgalmas, olvasmányos novellákkal. Sajnos egy hibája van, hogy „csak” novellák. Nekem túl rövidek. Éppen ezért nem igazán szoktam novellákat olvasni, de ezek rendkívül elnyerték a tetszésemet. Alig várom az író újabb regényét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése