2013. október 2., szerda

Murakami Haruki: A határtól délre, a naptól nyugatra

Fülszöveg:
Hadzsime – a talányos című regény hőse – átjár a valóság és a képzelet közötti határon. A Határtól délre, a naptól nyugatra (egy Nat King Cole szám címe) a haború utáni japán kisvárosban felnövő Hadzsime képzeletében különleges világot sejtet. Színteret kínál a serdülőkori kíváncsiság és vágyakozás kielégítésére, és férfikorban is táplálja a képzelgő lélek önáltató sóvárgását.
Az egzisztencialista románc egy gyermekkori szerelem története, amelyben két évtized múltán az ártatlan vonzalom pusztító vágyként éled újjá. Hősünk, aki hosszabb sodródás után megtalálta a családi boldogságot, visszazuhan a múltba, és kész kockára tenni egész jelenét.

Ez nagyon érdekes és furcsa kis szerelmi történet, érdekes karakterekkel. Az első könyvem amit Murakami Harukitól olvastam és biztos, hogy fogok még tőle olvasni, mert teljesen lenyűgözött. Nem a történet maga fogott meg, sőt szerintem néhol kissé túl romantikus az én izlésemnek, hanem a hangulata, a „sejtelmessége”.

"Akkor még sok mindent nem értettem. Például azt, hogy megbánthatok valakit úgy, hogy az sosem fogja kiheverni. Hogy az ember néha a létezésével sebzi meg a másikat egy életre szólóan."
29. oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése