2013. augusztus 6., kedd

Jessica Day George: Éjféli bál

Fülszöveg:
Rose hercegnő a legidősebb tizenkét lánytestvér közül, akik arra kárhoztattak, hogy a gonosz Kőbezárt király palotájában, mélyen a föld alatt táncoljanak minden éjjel. Születésüktől kezdve átok ül rajtuk, és csak a halál adhatja vissza a szabadságukat. Rose azonban találkozik Galennel, egy fiatal, katonából lett kertésszel, aki nem veti meg a kalandot, és épp olyan elszánt, akárcsak Rose, és a szabadság egyszeriben nem is tűnik olyan elérhetetlennek. Hogy legyőzzék a királyt és sötét udvartartását, szükségük lesz egy láthatatlanná tévő köpenyre, egy fekete gyapjúláncra, melyet bűvös ezüst kötőtűkkel kötöttek, és mind közül a legkritikusabb hozzávalóra – az igaz szerelemre. A Széttáncolt cipellők című mese újrafeldolgozásával Jessica Day George megint megmutatja, milyen mesterien alkot valami teljesen újat egy történetből, amelyről csak hittük, hogy ismerjük.

Összességében tetszett ez a mesefeldolgozás, de nem nyújttott semmi újat. A Széttáncolt cipellők és a Tizenkét papucsszaggató királykisasszony is a kedvenc meséim voltak gyermekkoromban. Éppen ezért azt hittem, hogy nagyon fogom szeretni ezt a kis történetet, sajnos egy picit csalódtam benne. Most már bebizonyosodott, hogy nem én vagyok a célközönség.
Nagyon tetszettek a kis királykisasszonykák. Szerettem a szép virágneveiket. Szimpatikus volt a kötögető főhős. (Mivel én is nagyon szeretek kötni)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése