2013. augusztus 11., vasárnap

Jodi Picoult: Törékeny

Fülszöveg:
Egy törékeny kislány, egy összetört anyai szív
Egy házaspár mindennél jobban szeretne kisbabát. Nagy nehézségek után végre meg is születik Willow, aki sajnos súlyos csonttörékenységgel jön a világra. Hat éves koráig hetvenöt csontja törik el, még egy tüsszentés is életveszélybe sodorhatja. A család békéjét óhatatlanul is felborítja az állandó riadókészültség: az édesanya előző házasságából származó lánya egyre veszélyesebb módon igyekszik felhívni magára a figyelmet, a korábban boldog életet élő pár összekap minden apróságon, és az anya által elindított kártérítési per alperese pedig éppen egyetlen és legjobb barátnője.

A világhírű amerikai bestsellerszerző új regénye megmutatja, milyen könnyen elszakad a szeretetből és öncsalásból, kegyes hazugságokból és elhallgatásokból szőtt háló, és a zuhanás után rájövünk, milyen törékeny az életünk.

Nekem tetszett, habár egy kissé zavar, hogy az írónő minden könyvében a pereskedés ilyen fontos szerepet kap. Szinte előre kiszámíthatóak a fordulatok. A témája, az alapgondolata nagyon érdekes. A beteg kislány és az egészséges, akire senki nem figyel, akit a szülei úgy hanyagolnak el, hogy észre sem veszik, mert ők nagyon jó szülők, mindent a gyerekeikért, főként Willowért tesznek. Ki-ki a maga módján. Számunkra ez néha érthetetlen, de nem tudhatjuk, hogy mit tettünk volna az ő helyükben. Szerencsére nem nekünk kellett eldöntenünk.
Szerettem volna, ha Charlotte és Piper kibékülnek, vagy a pereskedés közben történik valami, ami helyrehozza a dolgokat. Nagyon örültem, amikor végre kezdtek jóra fordulni a dolgok. De a vége… nagyon megdöbbentett. Miért kellett Willownak meghalnia, amikor olyan nagyon vigyázott rá mindenki? Sajnos ez is az írónőtől megszokott befejezés. Nagyon zavart a rengeteg helyesírási- vagy nyomdahiba.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése