2013. augusztus 11., vasárnap

Agatha Christie: Nemezis

Fülszöveg:
Alig másfél év telt el azóta, hogy Marple kisasszony megoldott egy bizonyos rejtélyt az Antillákon, s ezzel sikerült néhány ifjú hölgy életét megmentenie. „Nyomozótársa”, a goromba, de aranyszívű Mr. Rafiel időközben meghalt, ám ügyvédei útján, levélben utólag még megkéri az öregkisasszonyt: göngyölítsen fel (neki teendő személyes szívességként) egy újabb bűnügyet. Azt azonban, hogy miről volna szó, nem részletezi.
Apránként derül ki, hogy itt nem ifjú hölgyeket kell megmenteni – az ifjú hölgyek (mint utóbb kiviláglik, szám szerint ketten) már meghaltak, sőt, már a gyilkost is elítélték. De hiába hogy a bűnös raboskodik, amint Marple kisasszony újra felveszi a fonalat, tovább szaporodik a halottak száma, mi több, őt magát is halálos veszedelem fenyegeti, s bizony ha Mr. Rafiel nem nyújtana neki hatékony segédkezet a túlvilágról… Marple kisasszony, mint mindig, természetesen most is megússza, pedig Nemezisként, a bosszú istennőjeként még a „három Párkával” is farkasszemet kell néznie.

Egész jó Miss Marple történet volt. Az eleje nagyon tetszett, mert az öreg hölgy elválalja egy olyan rejtély megoldását, amiről fogalma sem volt, hogy mi lehet az. Egész jó kis nyomozás kerekedik ki belőle. A gyilkos személyét kitaláltam a megoldás előtt, és abban is biztos voltam, hogy a holttest a Nora holtteste volt és nem a Verityé, csak az nem volt egyértelmű számomra, hogy ki vagy miért ölte meg Norát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése