2013. augusztus 11., vasárnap

Agatha Christie: Nem csalás, nem ámítás

Fülszöveg:
Miss Marple Londonban találkozik régi barátnőjével, akivel fiatal lány korukban együtt jártak iskolába Olaszországban. Ruth Van Rydock dúsgazdag amerikai asszony, aki szokásos évi európai körútján Angliába érkezik. De nem csak az emlékeket akarja feleleveníteni: aggódik húga, Carrie Louise miatt is. Carrie Louise férje fiatalkorú bűnözők átnevelését tartja élete céljának, ennek megfelelően alakította át a birtokát is. Ruth szeretné, ha Jane Marple elszegényedett úrinő képében látogatást tenne Stonygatesben, és kiderítené, mi folyik ott. Miss Marple el is megy, és néhány napon belül természetesen gyilkosság történik. Miss Marple úgy érzi magát, mint gyerekkorában a cirkuszban, nem tudja, mi valódi, és mi bűvésztrükk. Sikerül-e kétszáz bűnözőpalánta és a kiterjedt család számos tagja közül kiválasztani a gyilkost, mielőtt újabb tragédia történne? Megtudhatják Miss Marple egyik legbonyolultabb esetéből.

Ez egy jó kis Miss Marple történet volt, nagyon eredeti szereplőkkel és egy logikus eszmefuttatással. A gyikost egy idő után kitatláltam és az sem volt kétséges, hogy a pénz az inditék, csak az nem volt világos, hogy miért. Rájöttem, hogy nagyon szeretem a Miss Marples krimiket. Lehet, hogy az az oka, hogy Jane Marple egy nagyon kíváncsi, kedves öreg hölgy, akivel bárki szívesen elbeszélget.
Nem tolakodó, mégis mindig mindent tud, nagyon okos, logikusan gondolkozik és nagyon ismeri az emberi természetet, érdekes dolgokat tud az emberekről és az életről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése