2013. április 7., vasárnap

Peter Freund: Laura és a Hét Hold pecsétje

Fülszöveg:
Laura csak tizenhárom esztendős, de bátorsággal és rendkívüli képességekkel megáldott. Szüksége is van ezekre a képességekre, ha meg akarja nyerni a majdnem kilátástalan harcot a Sötét Fejedelem ellen, aki fogságban tartja a lány apját. Az iskola igazgatója, Morgenstern professzor ismeri Laura rendkívüli képességeit, melléje is áll – de egyszer csak gyilkosság gyanújába keveredik. Hogy ő gyilkolta volna meg egy titkos archívum vak könyvtárosát. Szerencsére Laura még így is számíthat valakire, Alarikra, Paravain Fehér Lovagjainak apródjára, akit hazájából, Aventerráról a földre kergettek. Alarik segítségével a lány bejut a Sötét Fejedelem erdőjébe. Ott azonban a fejedelem karjai közé kerül.
Élete legmélyebb pontján döntenie kell: folytatja-e elkeseredett harcát a Jó győzelméért, avagy inkább az apja életét választja. Valami még segíthet, a Hét Hold Pecsétje – de hogy ez mi, a történelem legnagyobb rejtélyei közé tartozik. És már a professzor sem reménykedik benne, hogy Laura meg tudná fejteni…

A 13 éves kislányom olvasta és nagyon tetszett neki. Azt mondta „olyan izgalmas anyu, hogy ezt te is el kell olvasd”. Kérésének eleget tettem és elolvastam. Nekem nem lesz a kedvenc olvasmányom, de most már értem, hogy neki miért tetszett olyan nagyon. Izgalmas, olvasmányos, vele egykorú gyerekekről szól. Laura kaladjai a Földön is és Avanterrán is érdekfeszítőek, izgalmasak tele rejtélyekkel, jó és gonosz szereplőkkel és a végén a jók, Laura segítségével, győzedelmeskednek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése