2013. április 7., vasárnap

Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége

Fülszöveg:
Amikor először találkoztak, Clare hatéves volt, és Henry harminc. Amikor összeházasodtak, Clare huszonkettő, és Henry még mindig harminc. Henry idő-eltolódási rendellenességgel született. Genetikai órája a legváratlanabb pillanatokban visszaáll, és még abban a másodpercben eltűnik. Ilyenkor elmúlt és eljövendő élete érzelmi csomópontjain találja magát, meztelenül, védtelenül. Sohasem tudja, mikor történik meg újra, sohasem tudja, hol köt ki legközelebb.
Az időutazó felesége a világirodalom egyik legkülönösebb szerelmi története. Clare és Henry felváltva meséli el történetüket. Rajongva szeretik egymást, megpróbálnak normális családi életet élni: biztos állás, barátok, gyerekek. Mindezt olyasmi fenyegeti, amit sem megakadályozni, sem irányítani nem képesek, történetük ettől olyan megrendítő és felejthetetlen.

„Azoknak, akik azt mondják, nincsenek igazán új történetek, szívből ajánlom Az időutazó feleségét, ezt az elragadó regényt, amely irodalmilag kiváló, szédítően fantáziadús, és észbontóan romantikus.”
Scott Turow

Láttam, hogy nagyon sok molytársamnak a kedvence és minél hamarabb el szerettem volna olvasni. Nagyon sokat vártam erre a könyvre és éppem ezért nagyon sokat is vártam tőle. Nem mondhatom azt, hogy csalódtam benne, de nekem nem lett a kedvencem. Ettől függetlenül sok szempontból nagyon tetszett. Tetszett a témája is, maga a történet is. Egy szép szerelmes történet, melynek a hőse Clare, az időutazó felesége, az a hétköznapi nő, aki rajong a férjéért és mindig izgul érte, a testi épségéért és várja haza. Érdekes volt számomra az az ötlet is, hogy az időutazást genetikai, kromoszóma rendellenesség okozza. Sajnálom, hogy a kis Albának is együtt kell majd élnie ezzel. Nagyon érdekes ötletnek találtam azt is, hogy Henry saját magával is találkozhatott az időutazásai során, tanítgathatta a kis Henryt. Jó ötletnek találtam azt is, hogy mindig lehetett tudni, hogy most épp melyik évben vagyunk és ki hány éves. A történetet megismerhettük mind a két főszereplő szemszögéből. Azt hiszem, hogy egyetlen problémám ezzel a regénnyel, hogy nekem túl romantikus. Egyszerűen többet vártam tőle, mint egy bestsellertől várni lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése