2012. január 8., vasárnap

Agatha Christie: Feketekávé

Fülszöveg:
Agatha Christie egyik békebeli műve a Feketekávé. Több történelmi korszakot átívelő alkotóéletének első évtizedéből származik: a méreg, amellyel ölnek benne, még az első világháborúból megmaradt „hadizsákmány”, az áldozat, az „atom” bombázásával foglalkozó fizikus azonban már a második világháborút vetíti előre. A korára eleven ésszel odafigyelő írónő ebben a drámaian szerkesztett Poirot-történetben egyúttal színműírói képességeit is megcsillogtatja: olvasás közben egyértelművé válik számunkra, miért lehetett olyan nagy siker színpadon is a Feketekávé.

Jól esik néha egy-egy Agatha Christiet olvasni. Mindig nagyon jó kikapcsolódásnak bizonyul.A végéig nem voltam biztos benne, hogy ki a gyilkos, de abban biztos voltam, hogy nem Sir Claud Amory menye az.


"Végül is a szobalányban és a detektívben van valami közös. Mert mit csinál a szobalány? Kitakarítja a sötét sarkokat a seprűjével. Napvilágra kerül minden rejtett holmi, amit kényelmesen eltüntettünk szem elől. Hát nem éppen ugyanezt teszi a detektív?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése