2011. november 8., kedd

Ana María Matute: Paulina

Fülszöveg:
Az érzelmekben gazdag, szép regény egy tíz év körüli csúnyácska kislány és egy hasonló korú világtalan kisfiú barátságának történetét meséli el. Paulina a jómódú földesúr unokája, Juanin pedig egy szegény bérlő fia. Mindketten magányosak, és barátságuk fordulópontot jelent életükben. A spanyol írónő neve világszerte ismert a felnőtt- és gyerekirodalomban. Felnőttregényével elnyerte hazája legmagasabb irodalmi díját, egyik ifjúsági regényét pedig az ismert Lazarillo-díjjal jutalmazták. A könyv Dezsényi Gyöngyi fordításában, Szecskó Tamás rajzaival díszítve jelenik meg.

A könyvet a kislányomnak vittem haza, hogy olvassa el. Ő még nem vette a kezébe, de én egy este elolvastam. Sajnálom, hogy nem gyermekkoromban került a kezembe. Akkor még nagyobb élmény lehetett volna, bár most is nagyon tetszett. Minen gyereknek jó volna, ha elolvasná. Nagyon kedves kis regény, barátságról, szeretetről, jóságról, két kisgyerek életéről. A csúnyácska árva kislány és a vak kisfiú barátsága sok változást hoz az életükbe.
Ez egy csodaszép karácsonyi történet, szeretetről, barátságról, jóságról. (ífjúsági regény). A történet karácsony előtt egy kis idővel kezdődik és az ünnep végeztével ér véget. A jóságos árva kislány meggyőzi idős nagyszüleit, hogy a sok régi játékot ajándékozzák a szegény bérlőik gyermekeinek, majd a nagyszülők még a földeik egy részét is nekik adományozzák, mivel addig is ők művelték meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése